Zamieszczone przez daneczek76
©koda zmieni swój wizerunek i przestawi się na tanie auta
Zwiń
X
-
tomek : Przeciez nie mówię o tym co piszą tylko o tym co jest. Definicja auta flagowego zawiera takie jedno magiczne słowo. Jest to słowo ZWYKLE.
Więc jest to ... zwykle najdroższy i o największej mocy samochód z danej rodziny pojazdów oferowanej przez producenta.
ZWYKLE nie oznacza zawsze i takim potwierdzeniem jest np. Passat który jest flagowym modelem VW.
Bardziej prawidłowa definicja takiego auta powinna zawierać : szczególnie ważny dla producenta co oznacza świetnie się sprzedający taki na którym się najlepiej zarabia itd.
Jak dla mnie Superb jest tak samo flagowy jak i z wyzszej klasy ... pismaki oczywiscie napisza wszystko.
PS
Tak przy okazji pismaki o Phaetonie takze pisza ze to flagowy model VW ... a jak jest wiadomo. Fakt ze zapewne Superb sprzedaje sie duzo lepiej niz Phaeton ale jak dla mnie to troche mu brak urody by zostac modelem flagowym.
Komentarz
-
-
voltar, chyba pomyliłeś pojęcie flagowy z najbardziej popularny :wink:
A jednak Phaeton jest flagowym modelem VW. To, że się nie sprzedaje to nie znaczy, że nie może być flagowym.
Zresztą nie o flagowym modelu marki tu teraz mowa tylko o przyszłości Skody i nie mam zamiaru się kłócić o takie mało znaczące pierdoły. Wolę inaczej spędzać czas.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarco oznacza świetnie się sprzedający taki na którym się najlepiej zarabia
Najbardziej reprezentacyjny - czyli oferujący wszystko co koncern do tej pory osiągnął przy produkcji samochodów, czyli moc, luksus, materiały, bezpieczeństwo itd no po prostu wizytówka firmy. octavii brakuje wielu opcji które może mieć Superb więc do flagowego samochodu to jej raczej daleko- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Czy VW chce zrobic ze Skody cos w rodzaju firmy Dacia? :-(
czesc,
wlasnie wyczytalem, ze VW zamierza zrobic z naszej ukochanej Skody cos w rodzaju Dacii..... a nowa Octavia ma byc .... w 2015 r. i inne genialne pomysly. Jesli to nic pic na wode, to "gratuluje" VW "genialnego" pomyslu....
:-((
Oby to byly tylko dziennikarskie domysly....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108a nowa Octavia ma byc .... w 2015 r.
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Re: Czy VW chce zrobic ze Skody cos w rodzaju firmy Dacia? :
Zamieszczone przez marlej108czesc,
wlasnie wyczytalem, ze VW zamierza zrobic z naszej ukochanej Skody cos w rodzaju Dacii..... a nowa Octavia ma byc .... w 2015 r. i inne genialne pomysly. Jesli to nic pic na wode, to "gratuluje" VW "genialnego" pomyslu....
:-((
Oby to byly tylko dziennikarskie domysly....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekZamieszczone przez marlej108a nowa Octavia ma byc .... w 2015 r.
Poza tym jak sie skonczy odliczanie VAT tak jak dotyczas (a szkoda) to i owa sprzedaz na pysk zleci sie obawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108a ja mysle, ze jak OIII naprawde sie pojawi w 2015 r. dopiero, to obecna OII bedzie jednym z "dziadkow" rynkowych. od 2004 r. to bedzie 11 lat.... i wtedy faktycznie bedzie sporo odstawac od VW Golfa i Jetty czy tez jak chca (mylnie) niektorzy od VW Passata. Kiedy ma byc VII generacja Golfa?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Poza tym jak sie skonczy odliczanie VAT tak jak dotyczas (a szkoda) to i owa sprzedaz na pysk zleci sie obawiam.
Zamieszczone przez marlej108a ja mysle, ze jak OIII naprawde sie pojawi w 2015 r. dopiero, to obecna OII bedzie jednym z "dziadkow" rynkowych. od 2004 r. to bedzie 11 lat- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekA Octavia Tour? ile ją sprzedawali ;-) i nadal byli chętni żeby ją kupić - a jak będzie naprawdę to i tak rynek zweryfikuje a jak nie rynek to centrala VW zadecyduje :szeroki_usmiech
co nie zmienia faktu, że równocześnie dla wielu stary sztrucel...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Octa jest samochodem długowiecznym. O1 żyła, a właściwie żyje już 14 lat, więc moim zdaniem O2 będzie w sprzedaży jeszcze pare lat, 3 to na pewno. Tym bardziej, że O2 jest modyfikowana cały czas. O1 zmieniła się dla mnie raz, podczas FL. W przypadku O2 każdy następny rok modelowy przynosi jakieś nowości Tym też tłumaczę sobie wciąż dobre wyniki sprzedażyO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiterNZ"Octavie zastąpi nowa Felicja" ale Octavię Tour. To ostatnie słowo jest użyte jako podmiot domyślny - tzn. na tej zasadzie
a nie o obecnej octavii.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiotrekDKjakis czas temu rozmawialem z jednym szwajcarem, podwozilem go moja RS-ka i mowil mi ze u nich Octavia jest na pierwszym miejscu sprzedarzy samochodow 4x4
Wynik : po 7 minutach naliczyłem 7 Octavii.
Dokładne statystyki :
- 100 % Octavii w wersji kombi
- 100 % Octavii w wersji 4x4 ( 6 szt 4x4 , 1 szt Scout )
- 3 x OI
- 4 x OII przed FL
- 1 x OI z przyczepka
- 6 szt. jechalo 1 szt. stala zaparkowana
- w jednej wydawalo mi sie nawet ze Polanski jechal
PS Jeżeli ktoś nie wierzy mam fotodokumentacje
Komentarz
-
Komentarz